Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița împreună cu CECCAR – Filiala Dâmbovița au organizat ieri, 19 decembrie 2022, la sediul din Calea Câmpulung, nr. 6A, seminarul gratuit cu tema „Raportarea SAF-T. Teorie și practică”. Evenimentul a fost susținut de  Gabriela Anghel - Președinte CECCAR - Filiala Dâmbovița, Expert Contabil.

Agenda evenimentului a fost structurată pe trei părți:
* Aspecte generale referitoare la raportarea saf-t;
* Conținutul declarației saf-t și cazuri practice;
* Sesiune de întrebări și răspunsuri.

Fișierul Standard de Control Fiscal (SAF-T) este un standard internațional pentru schimbul electronic de date contabile între societăți/organizații și autoritățile fiscale. Denumirea locală pentru raportarea SAF-T este Declarația informativă D406. Acesta a fost implementat și în România de către contribuabilii mari, în ianuarie 2022.
Începând cu luna ianuarie 2023 sistemul de raportare SAF-T devine obligatoriu pentru contribuabilii mijlocii, fiind urmați din luna ianuarie 2025 și de categoria micilor contribuabili.

Nedepunerea declarației la termenele prevazute de lege a fisierului standard de control fiscal sau depunerea incorectă va fi sancționată conform Art. 3371 alin.2 din Codul de Procedură fiscală.

Mulțumim companiilor participante la eveniment! Evenimentul face parte dintr-un amplu proiect de informare pe diverse teme de interes, pentru mediul de afaceri din județul Dâmbovița.