Vineri, 17 martie, începând cu ora 11, Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” din Pucioasa va fi gazda unei acțiuni deosebite, anunță primarul Constantin Ana.

 
În sala de festivități a instituției, va avea loc o întâlnire cu elevii, profesorii și iubitorii de istorie, manifestare ce face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Fundația Europeană Titulescu, prezidată de președintele fundației, fostul prim-ministru al României, prof. univ. dr. Adrian Năstase.
 
Scopul întâlnirii este de a face cunoscută opera politico-diplomatică a patronului său spiritual, de a readuce în actualitate memoria marelui om politic şi diplomat român Nicolae Titulescu, de a stimula interesul pentru personalitatea şi opera sa, de a încuraja cercetarea şi de a publica volume care să cuprindă scrierile sale (documente oficiale, lucrări ştiinţifice în varii domenii, conferinţe, cursuri universitare, corespondenţă).
 
Remarcabil om politic, cu rol esențial într-o serie de decizii importante pentru România, jurist şi profesor, membru titular al Academiei Române, orator de calibru, cu un talent anticipativ de excepţie al evenimentelor, punând în dezbatere idei, care, peste ani, aveau să se dovedească de o mare acurateţe şi pertinenţă, întreaga carieră diplomatică a lui Nicolae Titulescu, considerat una dintre cele mai strălucite personalităţi ale politicii internaţionale din aceea vreme, s-a bucurat de admiraţie şi preţuire şi pe plan internaţional.
 
”Spre bucuria noastră, în cadrul acțiunii de la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu, Fundaţia Europeană Titulescu va face, prin președintele său, domnul Adrian Năstase, o donaţie consistentă de volume despre opera politico-diplomatică a lui Titulescu, editate de fundaţie de-a lungul celor 32 de ani de existenţă. De asemenea, Fundaţia va oferi Colegiului care poartă numele patronului său spiritual, o serie de copii după documente importante privind educarea şi formarea lui Nicolae Titulescu, care nu se află în biblioteca Colegiului: certificat naştere, certificat de absolvire a a clasei a-IV-a a Institutului băieţi J.Javet, cu media generală 9,84, lista premianţilor liceului Carol I pentru anul 1899-1900”, precizează primarul.
 
Evenimentul se va încheia cu o sesiune de întrebări şi autografe.