Un număr de 4.270 elevi al clasei a VIII-a sunt înscriși pentru susţinerea testelor de antrenament pentru  Evaluarea Națională care se va desfăşura în perioada 20- 29 martie 2023, anunță Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Calendarul simulării evaluării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a este următorul:

-20 martie 2023 – Limba și literatura română

-21 martie 2023 – Matematică

-29 martie 2023 – comunicarea rezultatelor

Examenul se va desfăşura în 115 centre de examen, accesul candidaților fiind permis în intervalul 8:00 8:30, iar probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne.

La probele scrise ale Evaluării Naționale 2023, candidații primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poşete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiţi în examen.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa pune la dispoziția celor interesați o linie Telverde – 0800816245 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea simulării Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 20-21 martie.

Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a nu sunt afişate și nu sunt făcute publice. La solicitarea scrisă a elevului/părintelui, notele obţinute pot fi trecute în catalog.