La Spitalul Județean de Urgență Targoviște se desfășoară cel mai mare plan investițional de pană acum. Este vorba despre investiții de peste 91 de milioane de lei. În paralel cu lucrările de extindere și modernizare, se derulează cea mai mare campanie de achiziții de aparatură medicală și mobilier pentru saloanele și secțiile spitalului.

Conducerea Consiliului Județean Dambovița a susținut, astăzi, o conferință de presă, în care au fost prezentate noile achiziții, respectiv 4 aparate de radiologie mobile în valoare de aproximativ 3 500 000 de lei din fonduri europene. Totodată, au mai fost achiziționate 700 de noptiere, mobilierul de acest tip nemaifiind schimbat de 25 de ani. Investiția se ridică la circa 580 000 de lei.

 ”Tot prin fonduri europene, avem în derulare un alt contract de furnizare de echipamente medicale, vorbim aici de aproximativ 13 300 000 de lei. Au fost făcute achiziții de 10 200 000 de lei, iar SJUT are echipamente noi de terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, tărgi și paturi terapie intensivă. Urmează să mai ajungă la Spitalul Județean alte echipamente de laborator de peste 2 milioane de lei”, a arătat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

”Este atribuit un contract de 13 400 000 de lei care privește achiziția de echipamente de protecție. Pană în acest moment au fost cumpărate echipamente în valoare de 6 500 000 de lei (...) Mai avem în derulare diferite faze, proceduri de achiziții publice în valoare de aproximativ 16 milioane de lei pentru aparatură medicală și echipamente de laborator, dezinfectanți și reactivi. Un total al proiectelor pe categoria de echipamente și aparatură medicală se ridică, la acest moment, la 11 500 000 de euro”, a mai completat șeful administrației județene.