Consiliul Județean Dâmbovița a lansat astăzi, cea de-a treia etapă a Programului Județean de Dezvoltare Locală, unic la nivel național. 

Considerăm că a avut un efect foarte bun în dezvoltarea tuturor comunităților locale și a fost primit foarte bine de către dâmbovițeni”, a precizat marți, 28 martie, președintele CJD, Corneliu Ștefan, într-o conferință de presă.

În cei doi ani de la lansarea programului au fost semnate 104 contracte în valoare de peste 24 de milioane de lei, cofinanțarea CJD fiind de 91 de milioane de lei. Până la acest moment, au fost finalizate 39 de proiecte pentru care CJD a decontat 33 de milioane de lei.

În acest an, începând de astăzi, pot fi depuse proiecte privind obiective importante de infrastructură rutieră, sănătate, mediu, sport, cultură, situații de urgență și sisteme de alimentare cu apă și canalizare.

Suma alocată pentru acest an este de 13 milioane de lei.

”Așteptăm toate unitățile administrativ-teritoriale să depună proiecte în cele 15 zile conform ghidului. Acest program și-a dovedit eficiența și cred că sunt binevenite aceste asocieri pentru a dezvolta, în primul rând, comunitățile mici”, a mai precizat șeful administrației județene.