Ministrul Economiei, Florin Spătaru și Comisarul European pentru Piața Internă, Thierry Breton, s-au aflat, astăzi,  într-o vizită oficială la Uzina de Produse Speciale Dragomireşti, în județul Dâmbovița. Alături de ei s-au aflat președintele CJD, Corneliu Ștefan și prefectul județului Claudia Gilia.

 
   ,,Am discutat cu Thierry Breton despre principalele obiective ale României în ceea ce privește evoluția economică în contextul Pieței Unice a UE, dar şi despre rolul foarte important pe care îl joacă țara noastră, la nivel european, în raport cu evenimentele din Ucraina.  Ministerul Economiei, care coordonează industria de apărare din România, a alocat cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, către acest sector industrial strategic. În următorii ani, vor fi făcute o serie de investiții foarte importante, fie că vorbim despre producție de pulberi, sau linii de producție muniție, ori centre de mentenanță pentru transportoare sau aeronave. Facem paşi în revitalizarea sectorului industrial de apărare pentru securitatea națională şi cea europeană", a declarat Florin Spătaru, Ministrul Economiei.
 
Întrebat cât de important va fi rolul unităților din  industria de apărare din județul Dâmbovița în economia războiului de agresiune din Ucraina, ministrul Spătaru a răspuns:
 
În județul Dâmbovița avem patru unități care lucrează în sectorul apărării, vorbesc de companiile de stat, iar dezvoltarea acestor capacități atât pentru partea de mentenanță cât și pentru producție este necesară, dar și urgentă pentru a putea asigura, în primul rând, necesarul Ministerului Apărării Naționale, dar și pentru asigurarea stocurilor de muniție și mentenanță pentru celelalte țări NATO”.
 
La rândul său, președintele CJ Dâmbovița a apreciat interesul oficialilor pentru industria de apărare din județ.
 
”Mă bucură atenția pe care Comisia Europeană și Ministerul Economiei o acordă industriei de apărare din Dâmbovița, chiar dacă astăzi a fost vizitată doar Uzina de Produse Speciale Dragomirești.
În actualul context, UPS Dragomirești, dar și UM Mija și Uzina Automecanica Moreni au nevoie de toată susținerea guvernamentală, dar și a organismelor europene.
Noi, ca autorități ale administrației publice locale, avem în vedere asigurarea infrastructurii de învățământ necesară pregătirii viitorilor specialiști care vor lucra în cele 3 uzine. Efortul nostru trebuie, însă, sprijinit prin comenzi și contracte ce ar putea să vină dinspre Ministerul Apărării Naționale.
Le mulțumesc pentru vizita de astăzi și sunt convins că există o singură concluzie: industria de apărare din județul Dâmbovița poate face față tuturor provocărilor din această ramură!”, a arătat Corneliu Ștefan.