Cei mai tineri comisari de mediu ai comunei Corbii Mari au învățat o lecție,  dar au și predat una, prin exemplul lor. Împreună cu cadrele didactice, comisari de mediu și primarul comunei, elevii au plantat,  la Corbii Mari, 300 de puieți de salcâm, arbori care vor fi monitorizați și îngrijiți de reprezentanții școlilor.

 
”Sunt mândru de ei și îi felicit din suflet! După cum le mulțumesc și comisarului general, Aurelian Păduraru, și comisarului general adjunct, Florin Bănică, precum și tuturor celor implicați, că ne-au dat o mână de ajutor”, a transmis primarul comunei, Ionuț Bănică.
 
Alături de ei s-au aflat  Aurelian Păduraru, Comisar General, Garda Națională de Mediu; Florin Bănică– Comisar General Adjunct, Garda Națională de Mediu; Octavian Popescu – Director General – Direcția Generală Controlul Poluării, Biodiversității, şi Ariilor Protejate, Garda Națională de Mediu; Marian David- Director – Directia Generală Controlul Poluării, Biodiversităţii, Biosecurităţii şi Ariilor Protejate, Garda Naţională de Mediu; Marinela Dinu – Director – Direcția Sinteze, proceduri şi metodologii, precum și edilul localității Corbii Mari.
 

”Am promis acțiuni concrete pentru protejarea mediului înconjurător și iată că, în „Săptămâna verde” ne ținem de cuvânt prin plantarea de puieți de salcâm în localitatea Corbii Mari. Mă bucur că îi avem alături de noi pe cei mai tineri cetățeni ai comunei, care, astăzi, sunt și cei mai tineri comisari de mediu. Sprijinul pe care îl avem din partea lor în munca noastră pentru protejarea mediului îmi întărește convingerea că viitorul e de partea celor care se implică acum, cu toată energia, pentru ca generațiile viitoare să crească într-un mediu sănătos. Viitorii cetățeni din Corbii Mari vor avea, peste ani, dovada că am trecut pe aici, cu grijă pentru mediul în care vor trăi copiii noștri”, este mesajul lui Florin Bănică, Comisar General Adjunct, Garda Națională de Mediu.


”Mă bucur că, astăzi, comisari de mediu mai mici și mai mari ne-am mobilizat pentru această activitate de plantare. Suntem, astăzi, împreună, pentru a pentru a sădi viitorii arbori care vor constitui o sursă de oxigen pentru comunitate. Și, în același timp, suntem împreună, pentru a preda ștafeta viitorilor comisari de mediu. Pentru că odată ce acești puieți, pe care i-am plantat astăzi, vor prinde rădăcini, ei au nevoie să fie îngrijiți până la maturitate. Ceea ce ar trebuie să înțelegem de aici este că prin fiecare puiet plantat, creștem în noi responsabilitatea față de natură. Astfel, prin efortul pe care il depunem astăzi, facem o investiție pentru viitorul nostru și pentru viitorul comunității”, transmite Aurelian Păduraru, Comisar General, Garda Națională de Mediu.