Astăzi, la Corpul K al Universității Valahia din Târgoviște, a avut loc dezbaterea „Educația formală și non-formală în perspectiva Anului European al Competențelor”, la care au participat peste 130 de liceeni și studenți, autorități județene și locale, cadre didactice.

 
”Noi, autoritățile locale, le asigurăm cele mai bune condiții de studiu. În ultimii ani, au fost făcute investiții masive și sunt depuse proiecte pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ dâmbovițean: peste 710.000.000 de lei.
Totodată, programul de internship al Consiliului Județean Dâmbovița arată capacitatea studenților dâmbovițeni de a face față cu brio cerințelor de pe piața muncii ca urmare a stagiilor de lucru în administrația județului. Din cei 13 tineri care, în ultimii 2 ani, au lucrat alături de noi, 10 și-au găsit un loc muncă în administrația publică, dar și în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos.
Cadrele didactice dâmbovițene au o responsabilitate uriașă în formarea copiilor noștri, iar discuții precum cele de astăzi au rolul și de a le atrage atenția tinerilor din județul Dâmbovița asupra importanței școlii și conceptului de „învățare permanentă”, a precizat președintele CJD, Corneliu Ștefan.
 
 
La dezbatere au participat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, prefectul județului, Claudia Gilia, deputata Carmen Holban, europarlamentarul Victor Negrescu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Janina Sitaru, rectorul Universității „Valahia” Târgoviște, Laura Gorghiu, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan, președintele executiv al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, Daniel Urîtu, primari dâmbovițeni, consilieri județeni și reprezentanți ai asociațiilor de elevi și de studenți din județul Dâmbovița.