Zeci de evenimente cultural-educaționale și sportive și, totodată, cinci zile de sărbătoare! Așa vor fi celebrate Zilele Județului Dâmbovița, în perioada 31 mai- 4 iunie 2023, acțiune inițiată de președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, aflată la cea de-a doua ediție.

        Anul acesta se împlinesc 511 ani de la prima dovadă scrisă a existenței județului Dâmbovița ca entitate teritorială, evenimentul urmărește să devină o sărbătoare anuală, care, prin varietatea manifestărilor, să le aducă cetățenilor acestor meleaguri mândria de a fi dâmbovițeni, să promoveze valorile cultural-istorice, specificul dâmbovițean și pe dâmbovițenii care, prin realizările lor, vorbesc țării și chiar lumii despre județul nostru.

        Programul manifestărilor a fost prezentat astăzi, 8 mai, de președintele Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă, alături de vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general al județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, managerul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, Ovidiu Cârstina, și managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Florin Georgescu, eveniment ce a avut loc la Muzeul de Artă din municipiul Târgoviște.

Vor urca pe scenă nume sonore ale muzicii românești Smiley,Andra, Ștefan Bănică jr., Fuego, Trooper, dar se vor desfășura și evenimente cultural-artistice, târguri tradiționale și meșteșugărești. De asemenea, sunt organizate competiții sportive și evenimente artistice în mai multe localități din județul nostru.

Ședința festivă a Consiliului Județean Dâmbovița va fi organizată și anul acesta la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, iar președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan va propune consilierilor județeni acordarea Titlului de „Cetățean de Onoare” unei personalități care a promovat, prin activitatea sa profesională și nu numai, județul Dâmbovița.

Curtea Domnească este locul în care vor avea loc cea mai mare parte a manifestărilor și care va și plină domni și domnițe pe întreaga durată a evenimentelor.

„Este un bun prilej de a sărbători împreună județul Dâmbovița și de a ne bucura împreună de bogata noastră moștenire culturală, „Zilele Județului Dâmbovița” fiind, în același timp, încă un mod prin care promovăm imaginea unui loc în care s-au scris pagini importante ale istoriei naționale.

Vrem ca Dâmbovița să fie un județ efervescent, un județ în care, în orice perioadă a anului ai veni, să ai unde merge și să poți participa la concerte, târguri tradiționale, târguri meșteșugărești, evenimente artistice, culturale și sportive.

Suntem în proximitatea unor orașe mari, cu oameni care vor să iasă din casă și să viziteze locuri apropiate, pline de peisaje pitorești, atracții culturale și de interes istoric, dar care oferă și posibilități de recreere prin activități artistice și sportive.

Dâmbovița este această destinație, spun cei care au ajuns deja în județul nostru și vorbesc atât de frumos despre locul în care noi trăim și muncim!”, a spus președintele CJD, Corneliu Ștefan.