Programul Regional 2021-2027, derulat prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, va fi una dintre principalele surse de finanțare pentru Consiliul Județean Dâmbovița, primării, dar și pentru mediul privat dâmbovițean.

Acesta este și motivul pentru care, astăzi, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, președintele CJ, Corneliu Ștefan, a organizat o întâlnire a primarilor dâmbovițeni și a oamenilor de afaceri cu directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan.
 
”Prioritatea mea este dezvoltarea fiecărui sat, a fiecărei comune, a tuturor orașelor și municipiilor din Dâmbovița cu ajutorul fondurilor europene”, a reafirmat Corneliu Ștefan.
 
 
 La finalul anului trecut, județul Dâmbovița se situa pe primul loc în Regiunea Sud-Muntenia la atragerea de beni europeni. Este vorba despre 4, 415 miliarde de lei, doar prin POR suma ridicându-se la 1,65 de miliarde de lei. 
 
 Județul Dâmbovița nu se va opri aici, dă asigurări președintele CJD. Administrația județului are pregătite deja 7 proiecte cu o valoare de peste 200 de milioane de euro. 
 
”Suntem singurul județ din zona Sud-Muntenia care are finalizată strategia integrată de dezvoltare, document necesar tuturor primăriilor pentru depunerea cu succes a proiectelor prin Programul Regional 2021-2027.
 Au fost lămurite foarte multe aspecte legate de liniile de finanțare pe care le vor avea la dispoziție administrațiile publice locale și mediul privat, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească.
 I-am asigurat pe toți cei prezenți de sprijinul meu și al Consiliului Județean Dâmbovița în implementarea proiectelor lor, dezvoltarea acestui județ fiind o muncă de echipă!”, a concluzionat acesta.