În perioada 3-11 iunie, are loc la Târgoviște, cea de-a XI-a ediție a  Festivalului BABEL – Festivalul Artelor Spectacolului.

Ediția din acest an are ca temă Formele.

Trupe de teatru din 25 de țări vor participa la ediția din acest an. Organizatorii au pregătit peste o sută de evenimente, din care 40 vor fi spectacole de teatru.

În premieră la Târgoviște, va fi prezentă  o trupă de teatru din China. Actori ai Teatrului din Mariupol,Ucraina, vor fi de asemenea prezenți la Babel. 

Ca element de noutate pentru această ediție, pe afiș figurează spectacole cu muzică rock, tarafuri, spectacole de stradă.

Babel rămâne aceeași idee, de turn, un turn pe care îl întâlnim în fiecare sat unde este o biserică, se numește clopotniță în sat, turnul unui castel, turnul unde se face chemarea de seară la musulmani. Tema acestui festival va fi „Forme”….Forma unei femei frumoase, forma unei vaze, o formă muzicală, forma unui animal, a unui cal. La noi la teatru, Forme înseamnă teatru – dans, teatru baroc, teatru clasic, teatru de păpuși, teatru stradal, dar nu uitați că Festivalul Babel este un festival al artelor spectacolelor și atunci vom avea și concerte. Unele concerte vor fi de muzică rock, pop și așa mai departe. În deschidere va cânta domnul Caliu (n.n- Taraf de Caliu) care a fost invitat să cânte la Filarmonica din Praga, din Viena și a deschis capitala culturală la Timișoara,” a arătat Mihai Constantin Ranin, producătorul Festivalului, managerul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște.

Babelul și teatrul sunt ale comunității, indiferent în ce poziție ne aflăm, fie că suntem organizatori, actori, manageri, mass-media, administratori ai orașului, iar cetățenii trebuie să participe din poziția de spectatori, căci teatrul fără spectatori, nu este posibil. Este datoria noastră de a conlucra acest fenomen al teatrului și al Festivalului Babel (...) Trebuie să facem cunoscut faptul că există un teatru, există un festival, există cultură în Târgoviște și în Dâmbovița. Revenind la Babel, suntem la a XI-a ediție. Avem undeva la peste 25 de țări participante și la peste 100 de evenimente și vreo 40 de spectacole,” a spus Liviu Cheloiu, actor, producătorul Festivalului.