Ministerul Educatiei nu ia în calcul înghețarea anului școlar, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Sorin Ion, luni, la Radio România Actualități. Ministerul Educatiei monitorizează greva generală din învățământ, însă, a decis să nu comunice public numărul profesorilor care au intrat în grevă.

 
     Peste 150.000 de cadre didactice din toată  țara refuză să mai intre la ore, luni, după ce sindicatele din Educație au declanșat greva generală pe termen nelimitat. Principalele nemulțumiri ale sindicaliștilor sunt legate de salarizarea personalului din sistem. Până acum, negocierile purtate cu guvernanții au eșuat.
 
 
Secretarul de stat a explicat că, în toate scenariile luate în calcul la Ministerul Educației, este luata în considerare o grevă de câteva zile, nu una de câteva săptămâni. Elevii nu sunt în pericol să rămână cu mediile neîncheiate, spune Sorin Ion.
 
"Sa nu uităm că, începând de anul acesta, mediile se încheie o singură data pe an. Prin urmare, în luna mai, când vorbim, avem acumulate note calificative pe întreg anul școlar. Deci, tehnic, dacă vorbim încheierea situației școlare n-ar trebui să fie o problemă. Evident, așa cu douaă-trei săptămâni, chiar patru în minus, nu ne gândim, încă, la un astfel de scenariu. Niciodată n-am luat în considerare o acțiune de protest care să dureze atât. Suntem în continuare deschiși la dialog, știți foarte bine, chiar dacă rezultatul întâlnirii de ieri n-a fost cel scontat de către reprezentanții profesorilor, deschiderea la dialog există în continuare și eu, unul, sunt optimist că vom găsi o soluție de comun acord", a spus Sorin Ion.
 
El a mai precizat că între 60-70% dintre angajații din școli sunt în grevă generală în acest moment, însă, Ministerul Educației nu va publica datele detaliate pe școli, pentru a evita o eventuala etichetare a acestora. "Oricum, amplitudinea mișcării de protest este una importantă", a spus secretatul de stat.