Cea de-a treia zi a evenimentelor organizate pentru a marca cei 511 ani de atestare documentară a județului Dâmbovița a debutat cu Turneul de baschet 3×3 „Iubim Dâmbovița”, iar în meciul de deschidere au jucat micii baschetbaliști de la Clubul Sportiv Școlar.

Evenimentul, organizat de Consiliul Județean Dâmbovița și Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, reunește 60 de echipe care se vor duela până duminică,  pe terenul amenajat în Piața Tricolorului,  fiind 200 de sportivi din Dâmbovița și din țară.

 

Programul evenimentelor a continuat cu Turneul de tenis organizat cu ocazia  „Zilelor Județului Dâmbovița. A avut loc un meci demonstrativ între președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan în echipă cu deputatul Radu Popa și mai apoi cu consilierul județean Liviu Vasilescu și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan în echipă cu Gabriel Boriga, administratorul public al municipiului.

Până duminică, 4 iunie, pe terenurile din Parcul Chindia și pe cele ale bazei sportive Vascony, peste 60 de concurenți participă la cea de-a doua ediție a turneului de tenis pentru copii, seniori și veterani. Anul acesta sunt competitori inclusiv din Danemarca și Anglia.

 

La Galeria ”Framing Art” din Târgoviște,  a avut loc o vernisajul expoziției ce aparține clasei de Pictură, Artă Modernă și Grafică, a Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”.

Artistul Mihai Șerbănescu a expus, în cadrul vernisajului, în jur de 70 de lucrări ale cursanților săi, cu vârste între 6 și 82 de ani, premiate la expoziții și concursuri naționale și internaționale.

Tot astăzi, a avut loc redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni, casă construită de scriitorul Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti, unde, pe lângă necesarele și binevenitele lucrări de restaurare a clădirii, singurele din 1968 și până acum, Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti a creat o parte a operei sale, se regăsesc, de astăzi, lucrările celor mai reprezentantivi autori ai „Școlii de la Târgoviște” și ai „Societății Scriitorilor Târgovișteni”.

”Încă o dată, mulțumesc membrilor „Societății Scriitorilor Târgovișteni” pentru cărțile și obiectele personale donate, acestea putând fi văzute în expoziția muzeului.
 Vă îndemn să treceți pragul acestui muzeu! Este așa cum îl descria Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti lui Titu Maiorescu, într-una din corespondențele lor:
„𝑪𝒂𝒔𝒂 𝒎𝒆𝒂 𝒆 𝒖𝒏 𝒓𝒐𝒎𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒂̆ 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒖𝒔𝒆𝒕̧𝒆𝒂”. Mă bucur că din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița am putut asigura suma necesară tuturor acestor lucrări. Este un semn al respectului pe care îl purtăm culturii dâmbovițene și reprezentanților acesteia”, a transmis președintele CJ, Corneliu Ștefan.
 
Acesta a participat și la Festivitatea de deschidere a Galei Confruntarea Titanilor unde, alături  de primarul municipiului  le-au transmis concurenților încurajările lor.
 
 
Ziua se va încheia cu un spectacol folcloric extraordinar susținut de FUEGO și Orchestra Populară Chindia.