Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, reprezentată de Ștefania Stroică, directorul general, a participat la Masa rotundă cu tema: "Integrarea studenților/absolvenților Facultății de Științe Economice pe piața muncii", organizată de Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității " Valahia" din Târgoviște.
Integrarea studenților pe piața muncii reprezintă un proces important și complex, care implică pregătirea și adaptarea acestora în găsirea și păstrarea unui loc de muncă potrivit odată cu finalizarea studiilor.


Cu acest prilej, au fost evidențiate câteva aspecte esențiale ale integrării studenților pe piața muncii:
* Pregătirea academică;
* Dezvoltarea abilităților transferabile;
* Stagiile și experiența practică;
* Consiliere și orientare profesională;
* Rețele de contact.


”În contextul discuțiilor avute astăzi, s-a subliniat faptul că instituțiile de învățământ superior trebuie să fie din ce în ce mai conectate la mediul social și să mențină în permanent legătura cu diverse comunități și organizații, care așteaptă servicii clar formulate și care să materializeze în absolvenți un grad de specializare ridicat.
S-a accentuat și faptul că dezvoltarea societății este direct proporțională cu nivelul performanțelor obținute prin educația superioară”, a spus Ștefania Stroică.
”Și, nu în ultimul rând, pe măsură ce învățământul superior se dezvoltă, cresc în același timp și standardele pe care societatea le impune.
De asemenea, societatea românească trebuie să susțină modernizarea învățământului superior, astfel încât acesta să poată răspundă cerințelor unei societăți a cunoașterii, în condițiile unei piețe competitive economice europene”, a mai precizat aceasta.