În această seară, a început Festivalul Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur” , aflat la cea de-a 56-a ediție și desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

”Crizantema de Aur” este un festival emblematic pentru România, care pune în prim plan un gen muzical de patrimoniu al culturii naționale, promovându-l totodată în rândul tinerilor interpreți.

Anul acesta participă la festival concurenți și invitați în recitaluri și din Diaspora.

Tema ediției din acest an  a festivalului - „Romanța este dor” - readuce în atenție preocuparea pentru înscrierea Romanței pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO, alături de „dor”, „doină” și „colind”. 

Crizantema de Aur” reprezintă o carte de vizită deosebită pentru municipiul Târgoviște și pentru județul Dâmbovița. Este o adevărată emblemă culturală a Târgoviștei și a județului. Mulțumesc Teatrului Municipal Tony Bulandra, suntem într-o sală a Teatrului Municipal, mulțumesc Consiliului Județean și sunt onorat că și Primăria Târgoviște și CJD contribuie la acest eveniment”, a transmis primarul Cristian Stan.