Freedom House România și Expert  Forum sponsorizează participarea a 15 candidați în tabăra de jurnalism  „Democrația la pătrat: Uniți pentru schimbare" care va avea loc în perioada 25-27 ianuarie 2024, la București.

Tabăra de pregătire este menită să îmbunătățească abilități digitale în domeniul jurnalismului de date și de investigație. De asemenea, vor fi prezentate tehnici de storytelling, care ne ajută să transformăm datele într-o poveste care să atragă cititorii/privitorii.
Proiectul se va desfășura în limba engleză.
 

https://drive.google.com/drive/u/1/folders/11fdXnXTm0qpoTlG6t4S-8FbuogDF5lE8

 

Despre formatorii taberei:

 

Rob Gebeloff este reporter senior de date la The New York Times, lector la Universitatea Columbia și finalist al Premiului Pulitzer.

Crina Boroș este reporter independent premiat, publicat de Reuters, BBC, Unearthed (Greenpeace), mentor al JournalismFund și formator internațional de jurnalism de date.

Ruxandra Hurezean este jurnalistă multipremiată și autoarea a șapte cărți de non-ficțiune. 

 

Cursul va fi urmat de un seminar online de 2 zile cu Crina Boros si Ruxandra Hurezean, in care participantii vor lucra pe articole, astfel incat sa-si intareasca abilitatile practice de lucru cu informatii actualizate despre evenimente sociale relevante, bazate pe date publice, dar si cu tehnici de prezentare atractive pentru public.

Pentru a fi acceptat în program, va rugam sa trimiteti un CV și 2 propuneri de subiecte care sa fie transformate în articole, la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor: 10.12.2023.

Acest proiect este finanțat în parte printr-un grant al Departamentului de Stat al SUA. Opiniile, constatările si concluziile prezentate în această lucrare aparțin autorului/autorilor și nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.