Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița au depistat, duminică, 4 februarie a.c., pe o stradă din localitatea Ghirdoveni, un bărbat în vârstă de 40 ani, care comercializa ilegal pește din portbagajul autoturismului.
Jandarmii au confiscat cantitatea de 85 kg de pește, din speciile crap, caras și chefal, iar persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare pentru comercializare de pește fără documente legale, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.
Autovehiculul folosit pentru transportul mărfii a fost confiscat și lăsat în custodia persoanei în cauză, iar actele de sesizare vor fi înaintate polițiștilor, pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale.
Cantitatea de pește a fost predată către reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița.
Reamintim faptul că deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui constituie infracțiune. Documentele de proveniență vor însoți mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoțire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.
Informare, Relații Publice şi cu Publicul

 

Abonează-te și la canalul de WhatsApp db24news!