COMUNICAT DE PRESĂ


O delegație a Universității „Valahia” din Târgoviște a efectuat ieri, 12 septembrie 2024, o primă vizită la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Republica Moldova, în cadrul programului de mobilitate Erasmus+ staff mobility.
Delegația Universității „Valahia” din Târgoviște a fost formată din conf. univ. dr. ing. Ioan Corneliu Sălișteanu - Rector, prof. univ. dr. ing. habil. Daniel Emil Constantin Dunea - Prorector pentru cercetare și creație universitară, prof. univ. dr. habil. Marian Vîlciu - Prorector pentru probleme sociale și studențești și conf. univ. dr. ing. Iulian Nicolae Udroiu - Director general administrativ, iar programul a cuprins o serie de întâlniri menite să consolideze parteneriate academice între cele două instituții.
Întâmpinați din partea Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” de către conf. univ. dr. Alexandra Barbăneagră, în calitate de Rector și conf. dr. Lucia Cepraga, în calitate de Prorector pentru activitatea didactică, reprezentanții universității târgoviștene au luat parte la o serie de întrevederi cu directorul Școlii Doctorale Științe ale Educației, conf. univ. dr. Larisa Sadovei, directorul Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, Victoria Belous, decanul Facultății de Geografie, conf. dr. Ion Mironov și prof. univ. dr. habil. Mart Laanpere de la Universitatea din Tallinn, Estonia.
În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme de interes, precum organizarea programelor cu diplome duble, mobilitatea academică, parteneriate de cercetare, atragerea de fonduri europene, organizarea de conferințe și workshopuri, internaționalizare și digitalizare.
Reprezentanții Universității „Valahia” din Târgoviște și-au reafirmat disponibilitatea de a sprijini și de a colabora la proiecte academice și științifice. Aceste inițiative urmăresc să contribuie la realizarea unui plan de acțiuni în vederea încheierii unor parteneriate între cele două instituții.


COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE