Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, a organizat miercuri,  în Campusul universitar, Sala Oxford, o masă rotundă cu tema „Integrarea studenților/absolvenților Facultății de Științe Economice pe piața muncii”. 

 

La întâlnire au fost prezenți studenți, profesori și reprezentanți ai mediului antreprenorial, autorităților administrației publice locale, județene și reprezentanți ai mediului educațional, printre care menționăm: Consiliul Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Oficiul Național Registrul Comerțului, Corpul Experților Contabili și Contabili Autorizați (CECCAR) – Filiala Dâmbovița, Garanti BBVA, BCR – Sucursala Dâmbovița, BRD, Parcul Industrial Moreni, Beko, Cromsteel SA, Fiori Travel SRL, Hotel Peștera, Expertiza Anghel, Prof Consult SRL. Discuțiile au vizat oportunitățile de angajare ale tinerilor și provocările pe care absolvenții le confruntă în momentul integrării lor pe piața muncii.

De asemenea, a fost subliniată importanța colaborării între mediul academic și cel privat, precum și a adaptării Planurilor de învățământ, pentru a pregăti studenții în vederea unei inserții rapide și eficiente în câmpul muncii.

Gazda evenimentului, Decanul Facultății de Științe Economice, conf. univ. dr. Cristina-Maria ȘTEFAN, a menționat faptul că universitatea a câștigat 5 stagii de practică, dintre care unul dedicat studenților economiști, astfel colaborarea cu antreprenorii vine atât în sprijinul acestora, cât și în sprijinul dezvoltării universității, al Municipiului Târgoviște și al business-urilor locale.

Prorectorul Universității „Valahia” din Târgoviște, prof. univ. dr. Florin RADU, a subliniat ideea că aceste inițiative vor contribui la creșterea gradului de angajabilitate al absolvenților, dar și la dezvoltarea unor competențe practice esențiale în cariera lor profesională.

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Valentin STANCU, a vorbit despre importanța colaborării între mediul preuniversitar și universitar. S-a accentuat nevoia de cadre didactice cu experiență în sectorul privat, în special în domeniul economic, deoarece formarea continuă prin masterate sau alte programe ar ajuta cadrele didactice să înțeleagă mai bine mediul privat. Mai mult, a evidențiat faptul că formarea tinerilor încă din mediul preuniversitar, le dezvoltă curajul și reprezentarea de sine.

Întâlnirea organizată a reprezentat un bun prilej pentru a identifica noi oportunități de colaborare menite să consolideze competențele antreprenoriale ale studenților, absolvenților și implicit, să dezvolte mediul de afaceri.

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE