Un dâmbovițean din Pietroșița a avut ghinionul să prindă accidental în plasa de pescuit ceea ce se cheamă spaima turiștilor. Denumit dragonul de mare, peştele, de mărimea unui guvide, este un pericol pentru cei care se aventurează în apă, dar și la pescuit în Marea Neagră. Peştele are, pe partea dorsală, patru spini orientaţi înainte, care pătrund sub piele. Veninul este destul de puternic şi acţionează asupra sistemului nervos, dar şi a sângelui.
Bărbatul în jur de 46 de ani, aflat la pescuit, în Mangalia, a fost înțepat, zilele trecute, de peștele veninos ce înoată la malul Mării Negre, în momentul în care încerca să-l elibereze din plasa și a ajuns la urgențe cu dureri foarte mari. În ciuda tratamentului aplicat, la doar câteva zile, s-a prezentat la medicul său de familie din Pucioasa, reclamând revenirea simptomelor, umflătură și dureri. Acestuia i s-a prescris tratament simptomatic și efectuarea unei ecografii care nu a reliefat probleme deosebite.
Înțepătura acestui tip de pește este extrem de dureroasă și de periculoasă, veninul secretat de el fiind foarte puternic. Dacă o persoană este înțepată poate face șoc anafilactic și, în unele cazuri mai grave, asociat cu alte boli, poate chiar deceda.
Medicii avertizează că durerea provocată de dragonul de mare este foarte puternică și că este bine ca imediat după înțepătură să se apeleze 112.