Pacienţii dâmbovițeni beneficiază în continuare de servicii medicale compensate şi gratuite!

 Acest lucru este posibil în contextul în care marea majoritate a medicilor de familie au semnat actele adiţionale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa. 

"În judeţ, situaţia este diferită de ceea ce există la acest început de an în plan naţional. Între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa şi medicii de familie sunt semnate 98% dintre actele adiţionale pentru 2018 privind acordarea asistenţei medicale primare. Sunt 3-4 medici de familie care nu au semnat, dar sunt aşteptaţi să semneze în cursul acestei prime zile lucrătoare din an", spune directorul CJAS Dâmboviţa, Niculina Sandu.

"Fără cei 3-4 medici de familie care încă nu au semnat actele adiţionale putem spune, fără să greşim, că avem aproape 100% rezolvată situaţia pentru ca pacienţii să beneficieze de servicii medicale fără probleme", a dat  asigurări directorul CJAS Dâmboviţa. 

 "În localităţi funcţionează cel puţin doi medici de familie. Deci pacienţii pot opta", a mai spus directorul CJAS Dâmboviţa, Niculina Sandu.

Medicii de familie  sunt nemulțumiți  pentru că nu au obţinut mai nimic din ceea ce au solicitat factorilor decidenţi. Ei cer, la unison, eliminarea birocraţiei din sistem, care este principala cauză ce îi pune în situaţia de a neglija actul medical, dar şi o finanţare care să corespundă nevoilor reale ale cabinetelor, pentru ca pacienţii să poată beneficia de servicii medicale de calitate. La nivelul județului, sunt 220 de medici de familie, 98% dintre aceștia semnând actele adiționale pentru 2018 privind acordarea asistenţei medicale primare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.