Administrația locală târgovișteană a finalizat licitația de achiziție a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local din municipiu.
Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începând de anul viitor, va oferi târgoviștenilor condiții excelente de transport.
Autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid vor beneficia de o  multitudine de dotări și facilități oferite călătorilor:
1. sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, capacitate de transport de 105 locuri (29 pe scaune, 76 ]n picioare), din care 4 locuri vor fi rezervate pentru persoanele cu nevoi speciale, bătrâni, invalizi, femei cu copii în brațe;
2. rampă care va facilita accesul persoanelor ce se deplasează cu cărucior rulant sau cu cărucior pentru copii;
3. indicator interior vizual cu tehnologie LED;
4. sistem integrat de gestiune și diagnosticare electronică si sisteme de informare audio-video a călătorilor; 
5. indicatoare de traseu cu tehnologie LED, (1 frontal, 1 lateral montat pe partea dreaptă, 1 spate), indicator interior vizual cu tehnologie LED;
6. unitate audio pentru anunțuri vocale ce va transmite semnalul audio stației de amplificare;
7. sistem de informare interior;
8. sistem de numărare a călătorilor (cu senzori inteligenți 3D); 
9. sistem de supraveghere video la interior și la exterior. Sistemul va cuprinde un număr de minim 7 camere digitale color, cu înregistrare audio, de înaltă rezoluție, cu carcasă antivandalism.
10. echipament de ticketing compatibil, integrat în sistemul de ticketing al utilizatorului constituit din:
· Câte un validator pentru fiecare ușă de acces a călătorilor;
· Un computer de bord;
· Un tablou de siguranțe;
· Un echipament de comutație a semnalelor de date;
· Buton pentru pornirea echipamentului de ticketing integrat în bordul autobuzului hybrid.
Furnizorul acordă garanția functionării autobuzelor pentru 500.000 km sau 5 ani (care se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare.
Furnizorul acordă garanții ale subansamblurilor, diferite de cea a autobuzului, după cum urmează:
• Caroserie, podea și covor podea, inclusiv sistem de lipire, bateriile sau condensatorii electrici, instalația de informare calatori, componentele de cauciuc - 8 ani;
• Anvelope – 120.000 km;
• Discuri de frână – 120.000 km.
Semnarea efectivă a contractului de furnizare dintre Primăria Târgoviște și Mercedes – Benz România se va realiza după semnarea contractului de finanțare în cadrul proiectului “Îmbunatățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgoviște”.

Primarul Cristian Stan a precizat că proiectul a depășit etapa de verificare a conformității administrative și eligibilității, intrând în faza de evaluare tehnică și financiară.