Conducerea Primăriei Târgoviște a făcut, joi, o vizită în teren pe șantierul de amenajare a noului parc din zona UM Gară, de lângă viitorul complex comercial.

Parcul public de agrement se construiește pe o suprafață de 16.481 mp.  Investiția presupune, în afara amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spațiu verde, construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

"Spatiul verde cuprinde zone cu vegetatie bogata si peluze ce pot fi folosite ca locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori si arbusti din specii rasinoase si foioase si se vor amenaja zone cu flori. Va exista si un sistem automat de irigatii. Iluminatul ambiental se va realiza cu stalpi de iluminat si corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi si proiectoare.
Vor fi amplasate cismele si toalete.De asemenea, parcul va fi dotat cu banci, cosuri de gunoi, rastele si o statie de biciclete.Valoarea investitiei este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de executie maxima este de 12 luni, iar sursa de finantare este asigurata prin Programul Operational Regional 2014-2020.La acest moment, se lucreaza la imprejmuire si la fundatia noii biblioteci in aer liber!", a arătat primarul Cristian Stan.

În paralel, continuă și lucrările la noul complex comercial (mall), investiție care va fi finalizată în această primăvară.