Banii alocați la rectificarea bugetară județului Dâmbovița vor duce la o situație dramatică spre sfârșitul anului, avertizează șeful administrației județene, Alexandru Oprea. El a explicat marți, 5 mai, în cadrul unei conferințe de presă online, că vor fi afectate investițiile și chiar funcționarea instituției pe care o conduce.

"Vom avea probleme în ceea ce privește veniturile estimate a fi încasate și cred că, în ceea ce privește trimestrul 3 și 4,situația va fi dramatică la nivelul unităților administrativ-teritoriale", a precizat Oprea.

 

Președintele CJ a subliniat că bugetul instituției este mai mic cu 80 de milioane de lei decât anul trecut.

"Eu cred că, în momentul în care 300 și ceva de mii de contracte au dispărut din economia reală, orice prognoză pe care am putea să o facem noi, pentru că CJ trăiește doar din ce i se alocă de la buget, respectiv impozit pe venit și TVA, noi nu avem venituri proprii cum au UAT-urile...  Dacă credeți că ne putem închipui că în trimestrul 3 și 4 încasările la bugetul de stat vor exploda...eu nu sunt chiar atât de naiv și cred cu tărie că vom avea probleme legate de funcționare și, da, și de investiții", a mai arătat Oprea.