Biblioteca orășenească Pucioasa va fi reabilitată și modernizată cu bani europeni. Este unul dintre cele două contracte de finanțare în cadrul POR 2014 - 2020, Axa prioritară 13, pe care Primăria Pucioasa le-a semnat zilele trecute, din cele patru depuse.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea bibliotecii orășenești și reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video în orașul Pucioasa” are în centru clădirea bibliotecii (în care funcţionează şi dispeceratul sistemului de supraveghere video) scopul administrației locale  fiind acela de a-i reda strălucirea acestei clădiri simbol a orașului.
Valoarea acestui proiect este de 3.186.473,3 lei, iar cota de cofinanțare a UAT Oraș Pucioasa este de 2%.
"Vor fi achiziţionate dotări necesare funcţionării bibliotecii la cele mai înalte standarde.Totodată, se va amenaja o parcare pentru bibliotecă si se vor asigura utilităţile necesare pentru funcţionarea ei. În plus, se vor amenaja spaţiile publice urbane din jurul clădirii dispeceratului/bibliotecii: alei pietonale, spaţii verzi, mobilier stradal, un suport parcare biciclete", explică primarul Constantin Ana.