Consiliul Județean Dâmbovița  a lansat, astăzi, 4 decembrie, în dezbatere publică Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL). Președintele CJ, Corneliu Ștefan spune că obiectivul principal al programului, unic la nivel național, este dezvoltarea unitară a localităților din județ. El a precizat că acest instrument va impulsiona, până în anul 2024, implementarea proiectelor care vor aduce bunăstare în comunitățile locale. 

"Am promis în campania electorală, am lucrat împreună cu colegii mei în această perioadă la program și astăzi, 4 decembrie, lansăm acest Program Județean de Dezvoltare Locală.

În primul rând, dezvoltarea unitară a localităților din județul nostru este principalul motiv pentru care am decis înființarea acestui Program, dar și nevoia utilităților și a investițiilor din toate unitățile administrativ teritoriale, au nevoie să fie sprijinite financiar de Consiliului Județean Dâmbovița în investițiile pe care le au în vedere în următorii 4 ani. Consiliul Județean Dâmbovița creează astăzi instrumentul prin care alocă resursele financiare necesare implementării proiectelor care vizează investiții noi în infrastructura de drumuri, apă, canal, mediu, sport, educație, sănătate, situații de urgență și alte domenii de dezvoltare din fiecare comunitate locală. O să cerem tuturor primarilor ca atunci când vor scrie proiecte să ia în calcul toate aspectele care sunt eligibile în acest Program Județean de Dezvoltare Locală. De finanțări vor beneficia toate localitățile, indiferent de rangul acestora, fie că vorbim de comune, de orașe sau municipii, toate pot depune cereri de finanțare, cu un aspect foarte important: Consiliului Județean Dâmbovița va susține maxim 50% din valoarea totală a proiectului, solicitantul urmând să contribuie la rândul său cu cel puțin jumătate din suma necesară implementării acestuia. În ceea ce privește sursele de finanțare necesare acestui proiect, finanțarea PJDL va fi cuprinsă în bugetele anuale ale Consiliului Județean Dâmbovița și în bugetele anuale ale unităților administrativ teritoriale, aprobate prin hotărâri, după caz. De asemenea, sumele aprobate și alocate prin bugetele inițiale se pot rectifica în funcție de nivelul solicitărilor și de posibilitățile financiare ale Consiliului Județean Dâmbovița. Valoarea maximă eligibilă a cofinanțărilor proiectelor și obiectivelor de investiții într-un an bugetar va fi în funcție de hotărârile CJD, de aprobare a bugetului anual sau de rectificare acestuia, în care se includ sumele destinate finanțării acestui program. Este un program care se va desfășura în perioada 2021-2024, cu caracter anual sau multianual”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.