Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a propus consilierilor județeni, în ședința de astăzi, modificarea organigramei CJ Dâmbovița. Ștefan a propus o structură suplă, funcțională.

"Doresc să fie un aparat funcțional și nu în ultimul rând, care să fie responsabilă pentru toate proiectele pe care le vom avea în cadrul CJ Dâmbovița pentru anul 2021". 

Noua  organigramă a CJD va avea 4 directori generali și nu 9, așa cum prevedea vechea schemă. 

"Nu am avut ca modele alte propuneri din țară prin care au tăiat cu pixul un număr de funcționari publici. Principalul obiectiv a fost acela de a avea o structură funcțională", a spus Ștefan.

Direcția economică și ce de urbanism au rămas neschimbate. Direcția de administrare a patrimoniului a fost unită cu cea juridică. 

"A fost desființată direcția de achiziții publice și am făcut serviciu. Am desființat direcția de programe europene și o parte din direcția de infrastructură locală și am înființat direcția de strategii, programe și investiții Cred că era normal să avem o singură direcție cu două servicii foarte clare. Noutatea la această direcție este că am creat un compartiment de accesare fonduri europene care să fie nu numai la dispoziția Consiliului Județean, dar și la dispoziția primăriilor.  Vreau să ajut toate unitățile administrativ teritoriale pentru accesarea fondurilor europene care vor fi puse la dispoziția României începând cu 2021. Am desființat direcția generală de infrastructură locală care avea în subordine foarte multe servicii și directori generali și alți directori care pot fi folositori în alte structuri și am înființat direcția tehnică cu un serviciu de drumuri județene și poduri, un serviciu de utilități publice, protecția mediului și gestiunea deșeurilor și nu în ultimul rând, biroul de autoritate județeană de  transport", a explicat acesta.

O altă noutate este compartimentul de dezvoltare montană ce se va afla în subordinea CJD.

"Îmi doresc să vină arhitecți care să se ocupe numai de dezvoltarea stațiunii turistice Moroeni-Padina -Peștera", a mai arătat șeful CJD.

Cât privește funcțiile publice din cele 174 câte erau până astăzi, vor rămâne 161, a mai anunțat Corneliu Ștefan.