Percheziții, marţi dimineaţă, în județele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Argeş şi Prahova, la domiciliile unor persoane bănuite de infracţiuni economice.

Descinderile din această dimineaţă vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

"În perioada 2014-2017, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidenţiat în contabilitate venituri obţinute în urma operaţiunilor cu materiale reciclabile", arată Poliţia Română.  

De asemenea, aceştia ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de cheltuieli fictive Prejudiciul cauzat este de peste 1.000.000 de euro. Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. La percheziţiile de marţi iau parte  poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Giurgiu, Argeş şi Prahova, precum şi de la Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.