Meteorologii au emis cod galben de ninsori abundente și viscol în mare parte a țării, începând de marți seară, până joi la prânz.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, de marţi seară de la ora 22.00 până miercuri la ora 11.00, 12 judeţe din zona de sud şi sud-vest vor fi sub cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunere de strat consistent de zăpadă.

”În cursul nopţii de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali, apoi şi în cei de Curbură, precum şi în zona deluroasă din Banat, Oltenia şi Muntenia vor fi ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă”, mai spun meteorologii.

În acest interval sunt vizate judeţele Dâmboviţa, Buzău, Prahova, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Braşov.