Comunicat de Presă

Peștera - Padina UNICA Stațiune Turistică de Interes Național unde poți să distrugi natura !

Odată cu vremea bună și cu zilele libere de 1 Mai, zona Padina a redevenit locul unde în disprețul bunului simț, poți face orice. 
Adică, poți să parchezi mașina oriunde pe spațiile verzi, poți să faci un grătar cu ceva crengi rupte de prin copaci, poți să dai drumul la manele să se audă până la Bran. Ai nevoie de o toaletă? Nicio problemă: râul Ialomița sau pădurea din zonă care oricum a devenit cea mai mare toaletă publică din Parcul Natural Bucegi. Cât costă? NIMIC! Mai mult, ca să nu mai cari gunoaiele, le poți lăsa fie pe teren fie le poți arunca în râu. 
Toate acestea se întâmplă acum. Și este numai începutul pentru că iată, nu există nicio autoritate publică care să oprească acest dezastru. 
Am crezut cu toții (cu naivitate pot spune eu) că odată ce devenim zonă turistică de interes național, astfel de evenimente vor fi istorie. Iată că nu! La fel ca an de an, disprețul față de natură, disprețul față de investitorii și personalul unităților turistice continuă cu o singură deosebire: din acest an avem taxe cu 300% până la 700% mai mari pentru că…suntem stațiune turistică! ( plină cu gunoaie )
Eu sper ca administrația Parcului Natural Bucegi, Primăria Moroeni, Garda de Mediu să nu se mai facă cum că nu se întâmplă nimic ori să continue a spune că nu au ce face. Pentru că sigur, pot face un lucru simplu: să aplice legea!

Valentin Calcan
Asociația Turistică Peștera-Padina