Ministrul Agriculturii  recomandă o verificare atentă a calităţii produselor pe care vrem să le cumpărăm. 

 Petre Daea, ministrul Agriculturii, a reacţionat după ce presa a relatat că un comerciant recomanda consumul cireşelor fără coajă. 

Întrebat ce le transmite celor care vor să cumpere cireşe pe ambalajul cărora scrie că nu se recomandă coaja pentru consum, Daea a declarat, la Târgoviște, că recomandă o atenţie sporită asupra calităţii produselor. 

''Eu le spun consumatorilor să nu le cumpere. Eu spun, primul lucru pe care trebuie să îl facem în România: să nu cumpărăm ceea ce nu ne convine. Să nu cumpărăm unde avem dubii, unde calitatea este îndoielnică, unde avem o anumită suspiciune. De aici încolo lucrurile se vor regla automat'', a precizat Daea. 


''Sunt metode să curăţăm o cireaşă. Metode sunt, dar dacă am ajuns noi să curăţăm o cireaşă, înseamnă că am ajuns acolo unde nu trebuia. O cireaşă nu se curăţă de coajă ca să o mănânci. Ai curăţat-o doar atunci când i-ai dat copilului mic, ca să nu se înece. Importurile nu se pot opri, se pot verifica în aşa fel încât calitatea să corespundă, iar produsul să poată să intre în circuit în aşa fel încât să fim siguri că populaţia mănâncă produse sănătoase'', a mai spus Daea. 

În spaţiul public au apărut recent informaţii şi poze dintr-un supermarket unde pe ambalajul de cireşe având origine Turcia scria ''tratat cu imazilil şi thiabendazole, coaja nu se recomandă pentru consum''. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat astăzi, în vizită de lucru în județul Dâmbovița unde a avut câteva întâlniri cu producătorii și comercianții, beneficiari ai Programului Național de Dezvoltare Rurală, reprezentanți AFIR, primari, parlamentari.