Unsprezece percheziţii domiciliare au avut  loc miercuri dimineaţă în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa și Argeș  într-un dosar evaziune fiscală în domeniul deşeurilor reciclabile.

Prejudiciul cauzat este estimat la 1,2 milioane de euro.

Poliţiştii dâmboviţeni au ridicat documente contabile şi au dus la audieri şase persoane, în urma percheziţiilor ce au avut loc miercuri dimineaţă la persoane bănuite de infracţiuni din domeniul deşeurilor reciclabile.

''În urma activităţilor desfăşurate în această dimineaţă de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au fost ridicate documente contabile. Şase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului pentru audieri'', a precizat IPJ Dâmboviţa.

Activităţile au constat în efectuarea a 11 percheziţii şi a două controale economice pe raza judeţelor Dâmboviţa, Giurgiu şi Argeş, la persoane fizice şi juridice bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul colectării deşeurilor feroase reciclabile, fapte comise în perioada 2013-2014.

Cei în cauză ar fi prejudiciat bugetul consolidat de stat cu 1,2 milioane de euro, prin omisiunea înregistrării tuturor veniturilor sau prin înregistrarea în contabilitatea societăţilor a unor achiziţii fictive de mărfuri în vederea diminuării bazei impozabile.

 
Go to top