28.98% este prezența la urne, în județul Dâmbovița, la referendumul din 6 și 7 octombrie.

Secția cu cea mai mare prezență, circa 70%, se află în localitatea Răcari.

"Numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul DA a fost de 110 851 (89,2%), iar la răspunsul NU a fost de 10 231 (8,2%). Numărul votul nule a fost de 3229 (2,6%). Au fost înregistrate 2 contestații și au fost soluționate la Biroul Electoral al secției de votare", a declarat Narcis Erculescu, președintele BEJ.

S-a întâmplat la secția nr. 428, unde după ce și-au exprimat opțiunea privind referendumul pentru revizuirea Constituție, doi alegători s-au răzgândit la circa o oră de la introducerea votului în urnă și  au solicitat Biroului Electoral al secției de votare să le fie anulat votul. "Solicitarea le-a fost respinsă, evident", a precizat președintele BEJ.

Incident la Săbiești, unde unei jurnaliste acreditate i-au fost tăiate roțile de la mașină. În acest caz s-a deschis dosar penal aflat în cercetarea poliției.

"S-au înregistrat 7 sesizări, s-au adoptat 4 hotărâri prin care au fost soluționate  plângerile de competența biroului de circumscripție. Una dintre sesizări a fost admisă. Viza modalitatea de desfășurare a campaniei electorale. Hotărârea admisă de către Biroul de circumscripție a fost menținută și de către BEC prin respingerea contestației formulate împotriva acesteia. Cinci au fost respinse ca neîntemeiate și o sesizare a fost redirecționată către Inspectoratul de Poliție", a mai spus Erculescu.