COMUNICAT DE PRESĂ


Pentru a aduce omagiul binemeritat vieţii şi carierei celei care a fost Ileana Sărăroiu, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa va organiza, în perioada 17-18 noiembrie 2018, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului-concurs Naţional ”Ileana Sărăroiu”. Evenimentul se va desfăşura la Casa Tineretului din Târgovişte.
Scopul festivalului este acela de a da o şansă tinerilor talentaţi, care iubesc folclorul autentic, să se afirme dar şi de a duce mai departe tradiţia cântecului popular românesc.
Şi anul acesta concursul de interpretare se bucură de o participare numeroasă. În concurs s-au înscris 25 de concurenţi din mai multe zone ale ţării, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. În urma preselecţiilor, au rămas în finală 14 concurenţi.
Juriul festivalului este alcătuit din personalităţi ale vieţii culturale şi artistice: prof. dr. Eugen Petre Sandu – preşedinte, cunoscuta realizatoare de televiziune Maria Tănase Marin – membru, prof. dr. Paul Baidan – membru, prof. etnolog Luminiţa Tucă – membru şi Oltean Elena – Lorena, realizatoare la Radio Antena Satelor – membru.
Festivalul – concurs Naţional ”Ileana Sărăroiu” începe sâmbătă, 17 noiembrie 2018, de la ora 18.00. În prima seară de festival va avea loc concursul de interpretare, urmat apoi de recitaluri susţinute de Ansamblul „Flori Dâmboviţene” şi îndrăgita interpretă a muzicii populare Laura Lavric.
Duminică, 18 noiembrie 2018, începând cu ora 18.00, ne vom bucura împreună de momente deosebite. Astfel, seara de gală va debuta cu premierea concurenţilor după care ne vor încânta cu recitaluri deosebite Niculina Stoican şi Ansamblul etnofolcloric „Plăieşii”, venit special de la Chişinău.
Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Populară „Chindia” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijată de Ionuţ Dumitrescu.