COMUNICAT DE PRESĂ

* Sfârșitul de săptămână se anunță plin de evenimente de seamă.
1 și 2 decembrie 2018 vor fi o impresionantă sărbătoare a Centenarului.


În Piața Tricolorului, pe data de 1 decembrie, de la 16:00, are loc spectacolul-evocare „Ferdinand și Regina Maria”, cât și spectacole muzicale surpriză dedicate Centenarului Marii Uniri. Momentul pregătit va fi unul înălțător care va avea în distribuție actori ai Teatrului Tony Bulandra: Ioana Farcaș, Liviu Cheloiu, Mircea Silaghi, Radu Câmpean. La ora 18:00, Domnul Primar jr. Daniel Cristian Stan va aprinde luminile bradului de Crăciun din acest an, făcând astfel deschiderea Orășelului lui Moș Crăciun.
Ziua de 2 decembrie nu este mai prejos. La Teatrul Tony Bulandra, Sala Mare, vor avea loc trei proiecții de film. Primul, de la ora 16:00, va fi filmul documentar „Marea Unire, România la 100 de ani”, o producție Agerpres. Materialul punctează, pe lângă ziua de 1 Decembrie 1918, şi actele premergătoare Marii Uniri. De asemenea, arată cum a fost împărţită România Mare şi care a fost impactul economic, cultural, dar şi în viaţa de zi cu zi a românilor de peste hotare.
Un eveniment cu însemnătate deosebită este și proiecția de la ora 18:30 a filmului „Trenul fantomă” cu actorul Tony Bulandra în rol principal, film realizat în 1933, foarte reușit în generarea suspansului. Această proiecție de gală va fi prezentată de criticul de film Irina Margareta Nistor.
Seara continuă de la ora 20:00, cu filmului inspirațional „Coborâm la prima”, în regia lui Tedy Necula. El este primul regizor cu dizabilități din România. Povestea lui de viață inspiră audiențe largi în cadrul speech-urilor inspiraționale pe care le ține sau prin filmele sale. „Coborâm la prima este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume, unii lângă alții. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii.”
Toate aceste proiecții de film au acces gratuit, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm atât în Piața Tricolorului, cât și la Teatrul Tony Bulandra, pentru o frumoasă și binemeritată sărbătorire a spiritului românesc!
La mulți ani, români!