Trei ambulanțe SMURD-tip B2, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime şi un container electrogenerator au intrat recent,în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă“Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa.
 
 
FOTO -Noua echipă de conducere a ISU Dâmbovița
 
 
"Cele 3 ambulanţe SMURD au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional(POR) 2014-2020 - “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”. Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situa ii de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților fiind asigurate la standarde ridicate. Autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime şi containerul electrogenerator au fost achiziționate prin  Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, care are drept scop consolidarea rezistenței la dezastre, prin îmbunătățirea capabilității de răspuns la situațiile de urgență generate de cutremure, alunecări de teren, eșecul utilităților publice, accidente tehnologice, inundații și incendii", a precizat miercuri, într-o conferință de presă, inspectorul șef al ISU Dâmbovița, colonel Păun Mihăiță. 
"Vechimea parcului auto este în medie de peste 20 de ani. Avem tehnică și de 39 de ani. În ceea ce privește ambulanțele, cele mai vechi sunt primite în 2009 (...)", a mai spus acesta.