Miercuri, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, a avut loc lansarea cărții „Monumentele eroilor dâmbovițeni – memorii eterne ale neamului românesc”.
Lucrarea reprezintă un demers al filialei județene Dâmbovița ”Mihai Viteazul” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” de a omagia lupta și eforturile eroilor dâmbovițeni care au contribuit, cu viața, la scrierea istoriei românilor. Inițiativa în cauză a fost susținută și de Consiliul Județean Dâmbovița care a fost, în permanență, alături de activitatea Asociației Cultul Eroilor.
"Lansarea de astăzi este un efort literar lăudabil, menit a aduce recunoaștere unor fapte eroice care au rămas în memoria colectivă nu doar prin cuvinte, ci și prin simboluri autentice ale istoriei poporului nostru. Este vorba despre monumentele istorice dedicate eroilor români pe care le regăsim în județul Dâmbovița", a spus președintele CJ Dâmbovița, Daniel Comănescu, prezent la eveniment. Au mai participat reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, filialei județene Dâmbovița ”Mihai Viteazul” a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Garnizoanei Târgoviște, Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, autorități locale și județene, precum și scriitori și istorici dâmbovițeni.