Sâmbătă 2 februarie, vor debuta lucrările pentru centrul comercial (Mall) de la U.M. Gară, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

"Este vorba de zona de alimentare cu energie electrică. Mai exact, după ce se vor realiza gropile de poziție, sâmbătă dimineață, așa am convenit cu constructorul, în zona căii ferate de pe I.C. Brătianu, vor începe efectiv lucrările de racordare la rețeaua electrică. Este vorba despre lucrări care vizează montarea unui cablu de alimentare de are putere pe o distanță de aproximativ 1,6 kilometri", a precizat Stan.

El a anunțat că vor fi restricții de circulație pe bulevardul I.C. Brătianu pe durata lucrărilor.

Ca urmare a lucrărilor care se vor realiza în zonă, va dispărea trecerea la nivel cu calea ferată care aparține S.C. UPET și care, de ani de zile, nu mai are niciun fel de utilitate.

"Este un moment important și sunt create premisele ca, până la sfârșitul anului, complexul comercial să fie gata. Când vremea va permite și se mai usucă puțin se va intra efectiv și la construcția complexului comercial. Acum este foarte moale în zona respectivă (...) Marcăm începutul celei mai importante etape de dezvoltare urbanistică pe care Târgoviștea o va parcurge în următorii 2,3 ani", a mai arătat primarul.

Investiția va genera peste 800 de locuri de muncă în faza de construcție și peste 1000 în faza de operare. Primul centru comercial din județ va avea nu mai puțin de 80 de magazine. Proiectul prevede spații pentru hypermarket, restaurante, comerț, cinema, zonă de recreere, de practicare a sportului, locuri de joacă pentru copii etc.