Primăria Târgoviște vrea să impoziteze anul acesta cu 500% 46 de imobile, terenuri și clădiri aflate în stadii avansate de degradare.

Măsura a fost aplicată pentru prima dată anul trecut pentru 11 imobile și a adus în bugetul local 208.807 lei din totalul de  224 853 lei.

 Primarul Cristian Stan a salutat intrarea în legalitate a imobilului Casa dâmbovițeană cu obținerea autorizației de construcție.

 FOTO: CASA DÂMBOVIȚEANĂ

"Cred că este consecința măsurilor coercitive pe care administrația locală târgovișteană le-a luat. De asemenea, în curs de obținere a autorizației de construcție  este și cu privire la imobilul de la fostul restaurant Brotăcei. Iată o nouă clădire aflată în stare de degradare chiar avansată aflată în Parcul Chindia va fi reabilitată", a arătat Stan.

Chiar în ședința CLM de astăzi, acesta a propus nu mai puțin de 46 de proiecte de hotărâre având ca obiect majorarea cu 500% a impozitului pentru imobile și terenuri neîngrijite din Târgoviște.

De asemenea, vor intra la impozitare și o serie de clădiri care nu au putut fi impozitate cu 500% pentru că aveau calitatea de monumente istorice.