Procedura de decontare a indemnizațiilor de concedii medicale a fost simplificată, a anunțat joi, într-o conferință de presă, președintele director general al Casei Județene de Sănătate Dâmbovița, dr. Cornel Crăciun.

"Am încercat să reașez puțin circuitul documentelor. Una dintre probleme de care se izbește un petiționar este pierderea de timp, plimbatul pe la cozi. Am scos din  gestiunea Registrului Unic al Documentelor componenta care necesita o deplasare mare de asigurați sus la etaj și am mutat-o jos, mă refer la funcționarii care se ocupă de concediile medicale, plata drepturilor din concediile medicale. Înainte urcau, înregistrau la secretariat, apoi se duceau la biroul respectiv, iar se întorceau cu răspunsul la secretariat. Acum se obține răspunsul pe loc, e un salariat din cadrul biroului, primește lucrarea și o rezolvă pe loc, nemaifiind  nevoie de deplasare și efort. Am găsit multe lucrări în întârziere. Am situații pe concedii medicale care sunt mai vechi de un an de zile prin niște cutii. Voi încerca să găsesc o soluție să simplic situația", a anunțat acesta.

Noul șef al CJAS a prezentat un plan de management bine elaborat pe care intenționează să-l pună în aplicare în timpul mandatului în fruntea instituției.