O delegație din Republica Populară Chineză, condusă de Excelența Sa Jiang Yu, ambasadorul republicii în România, a efectuat astăzi,  o vizită oficială în județul Dâmbovița. Înaltul oficial a purtat discuții cu autoritățile locale la primăria municipiului Târgoviște, la Consiliul Județean Dâmbovița și la sediul filialei județene Dâmbovița de Cruce Roșie.

Subiectele discutate au vizat relațiile de colaborare bilaterale dintre partea chineză și cea română, dar și oportunitățile de investiții existente la nivelul județului Dâmbovița. În acest sens, a fost subliniată importanța celor 70 de ani de colaborare diplomatică dintre părți, dintre care 30 de ani au fost și cu județul Dâmbovița. Au fost prezentate oportunitățile de investiții în domeniul turistic, economic, dar și cultural-religios, făcând o scurtă prezentare a zonei montane dâmbovițene, a marilor investitori din județ, a bazinului pomicol Voinești și piscicol Nucet, dar și a instituțiilor de cultură și învățământ din județ.

            La rândul său, Excelența Sa Jiang Yu a menționat interesul și deschiderea pentru dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre părți, supunând, astfel, atenției 4 priorități și anume: acordarea unei burse guvernamentale de studiu pentru un student dâmbovițean; realizarea înfrățirii între municipiului Târgoviște și localitatea Guilin astfel încât județul Dâmbovița să devină un punct de interes pentru turiștii și investitorii chinezi; parcurile industriale din județul Dâmbovița pentru recomandarea, către delegațiile oamenilor de afaceri chinezi, a facilităților de investiții existente în cadrul acestora; schimburile și dialogul purtat la nivel administrativ. Totodată, Excelența Sa a reafirmat disponibilitatea părții chineze pentru realizarea de parteneriate concrete în domeniile de interes, îndeosebi în ceea ce privește îmbunătățirea infrastructurii locale și a condițiilor de viață pentru dâmbovițeni, solicitând informații exacte despre oportunități în acest sens.