Carmen Holban, deputat PSD, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei INternaționale a Asistenților Medicali. Parlamentarul a declarat că  aceștia acționează ca o adevărată coloană vertebrală a sistemului medical din România și își onorează cu demnitate datoria profesională.

"Astăzi, asistenții medicali sunt recunoscuți ca profesionisti calificati, dar nu a fost dintotdeauna asa. La începutul secolului al XIX-lea, asistentele medicale nu aveau de obicei niciun fel de pregătire și nu erau plătite. O femeie a schimbat toate acestea, Florence Nightingale.12 mai marchează ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale, considerată fondatoarea asistenței medicale moderne.

Prin natura profesiei lor, asistenții medicali sunt angajați în slujba oamenilor. Cu abilitate, pricepere și competență, asistenții medicali acționează ca o adevărată coloană vertebrală a sistemului medical din România și își onorează cu demnitate datoria profesională.

Tuturor asistenților medicali din județul Dâmbovița care sunt permanent alături de pacienţi și care joacă un rol  important în sănătatea noastră, le urez un călduros „La mulți ani!”, spune Carmen Holban, deputat  și președinte OFSD Târgoviște.