Mesaj de suflet transmis miercuri, cu ocazia Zilei Internaționale a Familie, de deputatul Carmen Holban, președintele Organizației de femei a PSD Târgoviște.

"Pe 20 septembrie 1993, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a proclamat data de 15 mai drept Ziua Internațională a Familiei. Momentul este dedicat rolului pe care această celulă a societății îl are în formarea caracterului și personalității umane, în întreținerea unor relații viguroase și sănătoase, bazate pe principiile normalității.

Fără familie am fi dezrădăcinați, pierduți în vastul cotidian. Familia, alcătuită pe bazele moralei creștine, a reprezentat un factor activ de dezvoltare, de consolidare a relațiilor și colectivităților umane. A ne îndepărta de familie, a uita de această structură în care sunt concepute și întreținute înțelegerea, comunicarea fericirea, în care problemele vieții își găsesc sprijin și rezolvare, înseamnă să ne îndepărtăm de valorile umanității.

Românii, ca popor, au prețuit dintotdeauna conceptul de familie, acest epicentru al vieții sociale, al bunăstării și educației.

Astăzi, sărbătorim și Ziua Familiei Române, prilej cu care să medităm la ceea ce reprezintă pentru noi familia, clipele pe care le dedicăm copiilor, părinților, soților, și soțiilor noastre, tuturor celor dragi pe care îi avem în preajmă și alături de care petrecem momente minunate din existența noastră.

La mulți ani, familie română! ", spune parlamentarul.