De la 21.30, Parada Babel a parcurs traseul Parcul Chindia (Teatrul de Vară) – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Bulevardul Carol I – Teatrul Tony Bulandra. Târgoviștenii n-au mai ținut cont de vremea neprietenoasă și au ieșit să vadă spectaculosul eveniment. Tema paradei de anul acesta a fost nunta.

Nu am fost la nicio nuntă, în afară de nunțile mele, în viața mea, dar mi se pare extraordinar pentru că este prima nuntă făcută cu 30 de națiuni. Deci, fiecare pe legea lui, ca la Babel. Imaginea României sper că este extraordinară pentru că este imaginea pozitivă, imaginea veseliei, imaginea bucuriei, asta am vrut să dăm ca imagine despre România, despre Târgoviște, și asta am reușit… S-a oprit până și ploaia, ceea ce înseamnă că suntem în relații directe și cu Divinitatea, după plecarea papei. Lumea trebuie să vină la Babel pentru cu Babelul este o reîntâlnire cu istoria, pentru că este cultură în stare pură, în simplitate și nu trebuie să fugă de distracție, pentru că la Babel este distracție la maxim. Babel ne bucură cu spectacole în fiecare zi, cu workshop-uri, cu întâlniri extraordinare… Sunt prezenți oameni din patru continente, ceea ce nu este puțin pentru că i-am convins să vină pe banii lor, ceea ce este ca la nuntă în România”, a declarat  Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra”.

Program Babel- 4 iunie

11:00 Foaier, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

12:00 Sala OglinzilorImagini teatrale succesive în teatrul est-european cu: Oleg Loevski, Dimitry Aryupin, Aleksandar Ivanovski, Inesa Pilvelytė, Piotr Kulczyk, Horațiu Mihaiu, Ovidiu Caița; 2h

18:00 Sala Mare, In transit, regia: Aditi Venkateshwaran, IAPAR, India; 1h

19:30 Casa Sindicatelor, Julius Caesar, regia: Okbaoui Cheikh, Forssane el Rokeh, Adrar, Algeria; 1h

21:00 Piața  Mihai ViteazulThe Heart of Don Juan, regia: Piotr Kulczyk, Scena Kalejdoskop, Polonia; 1h

 

Program Babel- 5 iunie

11:00 Foaier, Întâlnirile Babel (actori, presă, invitați; deschise publicului)

12:00 Sala OglinzilorYoga for performers, workshop, Aditi Venkateshwaran, IAPAR, India; 3h

18:00 Sala Mare, After, regia: Kim so jung, Sangsangchangkko (The Imaginary House), Coreea de Sud; 1h 10 min.

19:00 Centrul Vechi, Fiecare duine (Fiecare om), regia colectivă PASS, Edinburgh College, Scoția; 40 min.

19:30 Piața Mihai Viteazul, Operativi!, regia: Mario Gumina, Eccentrici Dadaro, Italia;1h

20:30 Casa SindicatelorNot a children`s game, regia: Albertas Vidžiūnas, Teatrul Alytus, Lituania, 1h 45 min.