Primăria Municipiului Târgoviște, prin Direcția de Salubritate, aduce la cunoștința cetățenilor că în perioada 25 – 30 iunie 2019 acțiunea de dezinsecție la sol pe domeniul public (parcuri și locuri de joacă) va fi repetată, fiind a doua acțiune de acest fel, din acest an.

Dezinsecția are ca scop combaterea insectelor zburătoare și târâtoare în stadiul de larvă și adult (țânțari, muște, căpușe etc) cu substanțe chimice specifice.

Substanțele folosite în acțiunile de dezinsecție sunt: SOLFAC TRIO, FASTAC ACTIV, FENDONA, substanțe ecologice omologate de Ministerul Mediului, Sănătății și Silviculturii.

Acțiunea se desfășoară în intervalul orar 22.30 – 05.30 și vizează parcurile și locurile de joacă din Microraioanele de pe raza Municipiului Târgoviște.

Apicultorii sunt rugați să ia măsurile ce se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acțiunii.

Acest program ar putea fi modificat în situația în care condițiile meteo vor fi neprielnice și nu vor permite desfășurarea acțiunii de dezinsecție.