Să nu credem că venim aici cu sacul la pomul lăudat și luăm, este mesajul pe care președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, l-a transmis astăzi, primarilor din județ referitor la repartizarea către unitățile administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din veniturile la bugetul de stat pentru proiecte de dezvoltare. Oprea s-a arătat supărat pe acei primari care au făcut solicitări pentru cheltuielile de funcționare, dar a refuzat să ofere nume.

"Un lucru îngrijorător pentru mine este faptul că unii colegi de-ai noștri au făcut solicitări și pentru cheltuielile de funcționare. Le atrag respectuos atenția că, în momentul când și-au fundamentat bugetul, trebuia să-și asigure cheltuielile de funcționare și că s-au repartizat de către CJ încă din luna aprilie, odată cu aprobarea bugetului, sumele necesare pentru cheltuielile de funcționare. Cheltuieli de funcționare înseamnă la unii și plata salariilor și anumite servicii pe care le au la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Referitor la gradul de colectare a veniturilor, cele 89 de UAT-uri din veniturile proprii încasate își asigură aproximativ 32%, o cifră foarte mică și înainte de a cere și a sta cu mâna întinsă ar trebui să ne preocupăm de gradul de încasare", a declarat șeful administrației județene.

CJD are de repartizat o sumă de aproximativ 28,4 milioane de lei în condițiile în care suma solicitată de primari se ridică la circa 1600 milioane de lei.

"Eu n-am pretenția despre mine că sunt Făt-Frumos, dar sunt un tip rațional și corect.Sigur că vom ține cont de necesitățile fiecărei unități administrativ-teritoriale, dar, în același timp, nici nu pot să fie atât de naiv cum , din păcate, sunt unii dintre colegii mei, ca să ne închipuim că unora li se satisfac toate trebuințele, iar alții nu primesc deloc (...) Vom 'ine cont de proiectele europene, de proiectele pe PNDL, e necesitiățile fiecărei UAT, dar, să nu credem acum că venim aici cu sacul la pomul lăudat și luăm (...) Sunt UAT-uri din județ cu venituri proprii foarte mici care își permit să plătească salarii e rămâneți siderați", a mai punctat Oprea.