Numărul beneficiarilor de asistență socială cunoaște o creștere alarmantă, atenționează președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

El a atras atenția, într-o conferință de presă, că există o problemă reală legată de acest subiect la nivelul județului.

"Numărul copiilor cu cerințe educaționale  speciale a crescut alarmant în județul Dâmbovița datorită facilităților din partea statului de care se  bucură . Nu suntem și nu creștem o generație de copii cu cerințe educaționale speciale.

Numărul solicitanților de indemnizații pentru însoțitor la unele unități administrativ teritoriale din județ a crescut alarmant. O localitate, aflată nu departe de Târgoviște, unde domnul primar spune pe un ton foarte vehement că are 130 de astfel de solicitanți și că bugetul pe care trebuie să-l acorde pe baza actualelor prevederi legale care includ acordarea salariului minim pe economie, vouchere de vacanță și alocații de hrană este de câteva ori mai mare decât bugetul de funcționare al localității. Astfel de situații se regăsesc în toate localitățile. Sunt comune unde asistații social sunt mai mulți decât cei de la orașe, ceea ce nu mi se pare deloc corect și principial.Eu trag un semnal de alarmă și spun foarte clar că nu trebuie ca acest popor să devină unul de handicapați pentru că nu suntem. Este o problemă și trebuia să există o preocupare și legiuitorul să devină mai aspru", a spus Oprea.