Sute de români sunt printre cei 1.500 de turiști blocați pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care le asigurau transportul, s-au stricat. Printre turiștii români se află și fostul inspector școlar general, dâmbovițeanul Ion Sorin.

De mai bine de două zile, oamenii dorm pe jos, în port, în mașini sau pe terasele restaurantelor.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă a actualizat zonele cu un risc ridicat de incendii de vegetaţie (grad 4 din 5), pentru marţi, 13 august. 

Astfel, pe fondul intensificării vântului şi a temperaturilor ridicate, zonele cu risc ridicat de incendii de vegetaţie sunt: Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros. 

Armatorii dau însă asigurări că miercuri, cursele de feribot vor fi reluate, iar de joi se va ajunge la 3 curse pe zi, scriu ziarele elene. 

Pe insulă au izbucnit şi incendii de vegetaţie, care iau amploare. Focul nu ameninţă momentan zonele locuite, dar există temerea că vâlvătaia ar putea să se răspândească din cauza vântului puternic. Unul dintre incendii s-a declanşat chiar în apropierea portului.