Copiii dâmbovițenilor plecați peste hotare se întorc  pentru a urma cursurile școlilor din județ. Cel puțin 240 de elevi reveniți din străinătate s-au înscris la școlile din Dâmbovița.

Potrivit unei statistici a Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, cei mai mulți dintre aceștia au revenit din Italia, Spania și Germania.

"Am echivalat studiile pentru 241 de elevi, atâția s-au reîntors din străinătate și s-au reînscris la noi (...) În acest an școlar, abia început avem reveniți din străinătate 114 și pentru 104 am făcut deja atestatele de echivalare, 40 sunt născuți în străinătate. Pentru mine este o bucurie să constat că se întorc acasă copiii noștri. 14 dintre copii au fost evaluați conform ROFUIP-ului, fără perioadă de studii echivalate, pentru că se precizează în ROFUIP că acolo unde nu există documente pentru toată perioada de studii se constituie comisii de evaluare și noi avizăm aceste comisii de evaluare", spune inspectorul școlar general, Cristina Stroe.

"Este pentru prima dată când constatăm că se întorc în număr așa de mare, noi ținem evidența pentru că avem un inspector care se ocupă de așa ceva și am verificat tot timpul situația și pentru noi este un semnal pozitiv. Eu mi-aș dori nici să nu mai plece, să rămână copiii noștri aici, acasă, pentru că și învățământul nostru este unul bun, de calitate”, a mai arătat aceasta.