Deputata Pro Romania, Oana Vlăducă, a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode în legătură cu situația proiectului variantei ocolitoare a orașului Găești.


Domnule ministru,
Strategia de dezvoltare durabilă a județului Dâmbovița se bazează, în mod fundamental, pe reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii de transport rutier.
În acest sens, unul dintre proiectele asupra cărora parlamentarii județului, indiferent de culoare politică, au insistat periodic, este cel referitor la Centura orașului Găești – proiect regăsit sub denumirea „Variantă de Ocolire Găești”, ai cărui indicatori tehnico-economici au fost aprobați prin HG 157/23.02.2011.

Pentru orice om de bună-credință devine inexplicabil cum, de aproape 9 ani de zile (!!!), acest obiectiv să nu înregistreze niciun progres. Este dezarmant ca deputați și senatori ai județului să facă demersuri repetate la Minister și CNAIR, iar răspunsurile să evite în toate formele o rezolvare, indiferent de cei care au condus aceste instituții. Este un blocaj absurd, repetat și in alte situații punctuale, referitoare la infrastructura județului Dâmbovița (DN 7, DN 71).

În tot acest timp, orașul Găești, nod rutier important, intersecție a trei drumuri naționale (DN72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, DN7 Bucureşti-Piteşti şi DN61 Găeşti-Autostrada A1) se sufocă.

Ca atare, vă întreb și eu, din nou, dle ministru: care este stadiul obiectivului de investiții „Variantă de Ocolire Găești” și cât mai trebuie ca locuitorii acestui oraș să suporte indiferența și disprețul MT/CNAIR?
Solicit răspuns scris.

Cu deosebită consideraţie,
Deputat PRO ROMANIA OANA SILVIA VLĂDUCĂ